Na svakih 50 radnika uposliti jednog invalida

28.03.2013. U ukupnom broju zaposlenih dva do šest posto mora biti invalida

KVOTE ZAPOŠLJAVANJA

(GLAS SLAVONIJE) OSIJEK/ZAGREB - Poslodavci koji zapošljavanju najmanje 20 radnika ubuduće će biti dužni zaposliti određeni broj osoba s invaliditetom, ovisno o ukupnom broju zaposlenih i djelatnosti koju obavljaju. Kvota za zapošljavanje osoba s invaliditetom jedino će biti oslobođena strana diplomatska predstavništva, integrativne radionice i zaštitne radionice.

Kvota za zapošljavanje osoba s invaliditetom može biti različita, ali ne može biti manja od dva posto ni veća od šest posto od ukupnog broja zaposlenih radnika kod poslodavca. To, zapravo, znači da će na svakih 50 radnika poslodavac morati zaposliti radnika s invaliditetom. “Sve kvote koje se donose u korist osoba s invaliditetom su dobrodošle, međutim, još uvijek ih je premalo, jer osoba s invaliditetom danas ima mnogo”, ističe Željko Bosilj iz Udruge osoba s invaliditetom Dlan. Dodaje i da bi se poslodavcima trebali postaviti znatno veći uvjeti, jer bi tada morali voditi računa o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Gotovo idealna situacija bila bi, prema njihovu mišljenju, kada bi se na pedesetak zaposlenih u tvrtkama zapošljavalo bar petero invalida, čime bi se znatno poboljšala situacija u nezaposlenosti. “Cjelokupno stanje bilo bi bolje kada bi država stimulirala i udruge koje invalidima nude mogućnost zapošljavanja, te nudila poslove na duži rok, jer iako kod nas posao dobije troje ili četvero ljudi putem javnih radova ti poslovi traju od šest mjeseci do godinu dana”, kaže Bosilj.

 

U propisanu kvotu ubrajat će se osobe s invaliditetom, učenici s teškoćama u razvoju na praksi kod poslodavca, rehabilitanti na praksi kod poslodavca, te osobe s invaliditetom čije redovno obrazovanje poslodavac stipendira. Poslodavci koji se ne budu pridržavali kvota za zapošljavanje osoba s invaliditetom bit će kažnjavani, odnosno plaćat će posebnu naknadu.

S.CVETKO/G.GALIĆ

 

 

Zaposleni u Osijeku

 

Uz pomoć osječkog centra za inkluziju dio njihovih članova već punih osam godina ima mogućnost zapošljavanja, ili je u radnom odnosu. “Prilikom zapošljavanja prvo je na redu intervju te procjena kompetencija, znanja, vještina i interesa u samom centru, nakon čega slijedi traženje radnog mjesta. Katkad se poslodavci ne usude primiti radnike smatrajući da će im to biti dodatni trošak, međutim, potrebna je samo dobra volja, uz koju ih većina poslodavaca objeručke prihvati”, kaže voditeljica programa zapošljavanja Jelena Soudil Prokopec. Riječ je, naravno, o jednostavnijim pomoćnim poslovima pa tako, primjerice, oni koji su zaposleni na tržnici popravljaju klupe i suncobrane, ili skupljaju kartone, dok u sportskim objektima čiste okoliš, tribine i svlačionice, te boje golove. Ostali poslovi u kojima su se Osječani okušali slaganje su polica u DM-u, uređivanje dvorišta zgrade Županije, posao pomoćnog krojača i slično. Ovisno o vrsti posla, rade od jednoga i pol do četiri sata dnevno, a najviše pet dana u tjednu.