'Ne isplate li se plaće, nećemo moći jamčiti socijalni mir'

30.07.2012. Ivan Forgač

ŠEF SHŽ-A IVAN FORGAČ POSLAO OTVORENO PISMO PREMIJERU ZORANU MILANOVIĆU:

Održavanje vučnih vozila d.o.o., koje zapošljava 579 radnika, do danas nije primilo plaće za lipanj

(VEČERNJI LIST) Šef Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač poslao je danas otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću te upravama HŽ Holdinga i njegove podružnice Održavanja vučnih vozila poručivši kako SHŽ "neće moći jamčiti socijalni mir radnika društva Održavanje vučnih vozila" ne isplate li im se sutra plaće za lipanj.

 

Naime, Održavanje vučnih vozila d.o.o., koje zapošljava 579 radnika i bavi se održavanjem lokomotiva i motornih vlakova, do danas nije primilo plaće za taj mjesec, a prema financijskom stanju društava HŽ Holdinga, napominje Forgač, to se najvjerojatnije neće dogoditi ni sutra, unatoč "optimističnim informacijama" iz HŽ-a.

 

"Održavanje vučnih vozila sve je vrijeme imalo pozitivno poslovanje, a tek u 2012. počinju problemi, ponajprije iz razloga što se dio poslova koje je to društvo obavljalo preusmjerava u TŽV Gredelj, kao i zbog nenaplaćenih potraživanja vlasnika HŽ Vuče vlakova, koja onda ne plaća ni svoje dobavljače", tvrdi Forgač, dodajući kako OVV ima 40 milijuna kuna potraživanja, od čega 22,5 milijuna u dospijeću, a za isplatu plaće treba im 5,5 milijuna.