Odgađa se štrajk u Croatia Airlinesu

06.07.2018.

Autor teksta: N1 Hrvatska

Sindikati pilota, kabinskog osoblja i mehaničara sastali su se s premijerom na njegov poziv. Dogovoreno je da će se nakon vladine ljetne stanke njihov problem naći na dnevnom redu.

Sindikati su za N1 poručili da je razgovor bio "kvalitetan i ozbiljan".

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

"Danas, 06. srpnja u 1400 sati na Županijskom sudu u Zagrebu održana je rasprava povodom tužbe uprave Croatia Airlinesa radi utvrđenja nezakonitim štrajk zaposlenika okupljenih u ORCA-u (Organizacija radnika Croatia Airlinesa). Sud nije utvrdio štrajk nezakonitim te su stoga unatoč tužbi poslodavca ispunjeni svi uvjeti za početak štrajka sukladno najavi dana 9.7.2018. u 0600 sati. .

 

Također je održan sastanak Predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića sa predstavnicima zaposlenika Croatia Airlinesa, odnosno predstavnicima ORCA-e. Predstavnici ORCA-e su Premijeru prezentirali probleme Croatia Airlinesa te viđenje trenutne situacije.

Predsjednik Vlade je iskazao razumijevanje te spremnost osigurati potrebne preduvjete za zaključenje kolektivnog ugovora.

 

S obzirom na dobivena jamstva na današnjem sastanku sa Predsjednikom Vlade RH, ORCA odgađa početak najavljenog štrajka kako bi se navedeni preduvjeti mogli ostvariti u razumnom roku."