Pet neoporezivih primitaka i veće dnevnice, a sindikati brinu zbog toplog obroka

02.09.2019.

IZMJENE PRAVILNIKA O POREZU NA DOHODAK

Novi neoporezivi primitci su, među ostalim, dnevnice, smještaj i topli obrok radnika

(GLAS SLAVONIJE) U sklopu novog kruga porezne reforme na snagu su u nedjelju stupile izmjene Pravilnika o porezu na dohodak kojima se uvodi i pet novih neoporezivih primitaka što će ih poslodavci moći isplatiti, odnosno omogućiti svojim radnicima. To, između ostaloga, obuhvaća dnevnice, smještaj i topli obrok radnika.

 

Tako je neoporezivi iznos dnevnica za službena putovanja i za rad na terenu u tuzemstvu s dosadašnjih 170 porastao na 200 kuna, a pola dnevnice umjesto dosadašnjih 85 kuna iznosi 100 kuna. Neoporezivi postaju troškovi prehrane radnika, i to do 5000 kuna paušalno ili do 12.000 uz račun te pod uvjetom da računi o obavljenim uslugama prehrane glase na poslodavca i podmireni su bezgotovinskim putem (ili se usluga prehrane organizira u restoranu odnosno prostoru poslodavca, o čemu onda on mora osigurati vjerodostojnu dokumentaciju). Isplate primitaka za prehranu međusobno se isključuju u istom poreznom razdoblju, napominju poreznici, što znači da će se poslodavci koji će to omogućiti svojim radnicima morati odlučiti za jedan oblik podmirenja tih troškova. Smanjenjem obveze poreza na dohodak do određenog iznosa na osnovi nesamostalnog rada za 100 % za mlade do 25 godina i za 50 % za mlade od 26 do 30 godina direktno se pak željelo utjecati na povećanje plaća.

 

 

Tri godine razgovora

 

- Velik dio ovoga poslodavci su i do sada plaćali, ali se na to nepotrebno plaćao porez. S Vladom smo već tri godine razgovarali oko toga i čekali da i ta mjera dođe na red. To je prihvaćeno i sigurno će trošak za poslodavce biti manji i naravno da će taj trošak ići u podizanje plaće. Kako podići plaće, još će neko vrijeme biti borba za poslodavce - rekao je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić za RTL. On također smatra kako naknada za topli obrok nikada i nije trebala biti ukinuta.

 

- Puno tvrtki i danas plaća topli obrok bez obzira na porezni tretman. U građevinarstvu i u turizmu imate ljude koje morate hraniti. Uvodi se red, mislimo da je to dobra mjera, no na kraju opet sve ovisi o poslodavcu - istaknuo je Majetić.

 

Sindikati pak vide neke pozitivne strane tih promjena, ali iskazuju i zabrinutost spram dijela onoga što one nose. Tako Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, kaže kako je pozitivno što će se povisiti iznos dnevnice, iako smatra da je to moglo biti i više, jer kaže kako se već godinama vidjelo da je dosadašnjih neoporezivih 170 kuna bilo premalo, s obzirom na to koliko su skočile cijene. Pa je, kaže, time troškove bilo nemoguće pokriti.

 

- Mi smo na to godinama upozoravali. U tom smislu, ovih 30 kuna nije nešto posebno, ali čovjeka veseli. Također smo i na zahtjev naših sindikata godinama tražili i to dodatno dopunsko zdravstveno osiguranje, gdje su poslodavci dosad govorili da im je to preskupo jer su onda na to morali plaćati poreze i doprinose. Taj dio je, dakle, dobar - ističe Sever.

 

Ističe i kako su godinama tražili da se i topli obrok daje kao neoporeziv, međutim, nisu kretali od pretpostavke da bi se on izvlačio iz plaće, nego su računali da će to ostati u plaći, a poslodavci koji to mogu i žele onda dodati koju stotinu kuna.

 

 

Treba još razraditi

 

- Međutim, sada vidimo da se dogodilo obratno. Poslodavci su krenuli najavljivati, bilo da je riječ o kolektivnom ugovoru, bilo o pravilniku o radu, da će to promijeniti i taj brutoiznos izvući iz plaće te isplaćivati kao neoporeziv. Tu postoje dvije varijante, da će ga u cjelosti izvući iz plaće i nastaviti isplaćivati kao neoporeziv, gdje radnik dobije nešto više, ili izvući iz plaće i isplaćivati onoliko koliko je radnik od toga dobivao u netu. Ili isplaćivati nešto više od toga, ali tako da ipak i poslodavac nešto uštedi - dodaje. Vezano uz godišnje odmore, to je, kaže, zanimljiva mjera, a ostaje vidjeti tko će je i kako pružiti. "Nju treba još puno razraditi, ali se bojim da se radnici neće baš lako odlučivati za vaučere za godišnje odmore, jer imaju toliko toga drugoga za zakrpati, pa će se u razgovorima s poslodavcem prije odlučivati za nešto drugo", smatra Sever.

 

S druge strane, kaže čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata, upozoravali su da se poslodavcima ide sve više na ruku, sa sve više tih neoporezivih davanja radnicima, gdje oni drastično štede, a na šteti je država. Kaže kako radnik na prvi pogled dobije više, jer mu je, što god da dobije neto, povećano primanje, ali kada se, primjerice, topli obrok (za one koji su ga imali) izvuče iz brutoplaće, on postaje neoporeziv i na njega se ne plaćaju doprinosi, što znači ni za mirovinsko osiguranje. A na tome, zaključuje, solidno štedi poslodavac.

 

- Čak nam i radnici često kažu da na tome ne prigovaramo jer dobiju toliko malo “na ruke” da im je svaka kuna dragocjena i ne mogu danas razmišljati o tome da se manje uplaćuje u fond za mirovinsko, pa da će sutra dobivati manju mirovinu. Jer im novac treba danas, a to poslodavci znaju i guraju u tom smjeru. A to je pitanje isplate ne samo budućih nego i sadašnjih mirovina, jer se mirovine usklađuju prema rastu brutoplaće, pa će to zaustaviti i nekakav rast mirovina, koje su ionako premalene - rekao nam je Krešimir Sever.  Igor Bošnjak

 

Krešimir Sever

predsjednik NHS-a

 

Godinama tražimo da se i topli obrok daje kao neoporeziv, međutim, nismo kretali od toga da bi se on izvlačio iz plaće, nego smo računali da će to ostati u njoj, a poslodavci koji to mogu i žele onda dodati koju stotinu kuna. No dogodilo se obratno

 

MAJETIĆ: FOKUSIRANI NA DIZANJE PLAĆA

 

Kada je riječ o promjenama vezanim uz topli obrok, Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, naglasio je kako je to mjera koja će sigurno znatno smanjiti troškove u određenim industrijama. Također pozdravlja izmjenu koja daje poslodavcima mogućnost da plate troškove vrtića svojim radnicima, što smatra i dobrom demografskom mjerom. Prvi čovjek HUP-a ističe kako će i dalje s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske razgovarati o mjerama koje bi mogle rezultirati većim plaćama radnika. “Fokusiramo se da dignemo plaće, pogotovo radnicima koji imaju najmanje. Porezna reforma još nije gotova. Razgovori tek slijede, moramo s ministrom Marićem razgovarati o smanjenju PDV-a s 25 na 24 posto. Mi mislimo da to nije najbolja mjera, da se novac može bolje iskoristiti. Predložit ćemo neke druge mjere, kako zadržati mlade u Hrvatskoj, kako smanjiti ukupan trošak poslovanja...” istaknuo je Majetić komentirajući dio promjena koje donosi novi krug poreznih reformi.

 

NEOPOREZIVI IZNOSI


Novi neoporezivi primitak od početka rujna je i naknada za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika prema propisima ministarstva nadležnog za turizam do 2500 kuna godišnje. Također su neoporezivi i troškovi smještaja u vrijeme radnog odnosa kod poslodavca, do visine stvarnih izdataka, te naknade za troškove redovite skrbi o djeci radnika isplaćene na račun radnika na temelju vjerodostojne dokumentacije ustanova predškolskog odgoja te drugih pravnih ili fizičkih osoba koje se na temeljuposebnih propisa i odluka nadležnog tijela skrbe o djetetu predškolske dobi, i to do visine stvarnih izdataka. Fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost, odnosno obrtnici, za sebe osobno mogu pak iskoristiti pravo na nove neoporezive primitke, napominju iz Porezne uprave.