Arhiva novosti

 • 24. 04. 2019.

  Sindikati u subotu kreću u prikupljanje potpisa za rušenje mirovinske reforme, evo što sve traže

  ŽELE REFERENDUM

  Piše: Dino Goleš

  Finale je priprema za veliku sindikalnu akciju! Od subote kreću u prikupljanje potpisa za rušenje nove mirovinske reforme i rada do 67. godine.

  (Dnevnik.hr) Ovo im je četvrta referendumska inicijativa. Posljednja tri puta su uspjeli. Provjerili smo kako teku pripreme.

  Čitaj dalje
 • 24. 04. 2019.

  SVE DALJE OD EU PROSJEKA Budući umirovljenici imat će još manje mirovine i lošiju zdravstvenu skrb

  Ako se ovi trendovi nastave, izgubit ćemo društvo u potpunosti i ostati – zemljopisni pojam / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

  ZABRINJAVAJUĆI TRENDOVI

  Autor: Jagoda Marić

  Za nekoliko desetljeća unuci će živjeti lošije nego što su živjele njihove bake i djedovi, a to se doista nije događalo. Predviđanja da će za nekoliko desetljeća Hrvatska na mirovine ukupno, iz prvog i drugog stupa, trošiti 8,4 posto BDP-a, da će imati sve veći udio stanovnika iznad 65 i 85 godina znači da će se položaj starije populacije pogoršavati, upozorava analitičar Željko Lovrinčević

  Čitaj dalje
 • 24. 04. 2019.

  Inicijativa 67 je previše

  Inicijativu za izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju pokrenule su tri sindikalne središnjice: Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matica hrvatskih sindikata (MHS).
  Sindikati udruženi u ove tri središnjice iza sebe imaju iskustvo tri uspješne referendumske inicijative: 2010. godine protiv izmjena Zakona o radu, 2014. godine protiv tzv. outsourcinga u javnim službama i 2014. godine protiv monetizacije autocesta („Ne damo naše autoceste“). Svaki puta uspjeli smo prikupiti više od dovoljnog broja potpisa. Iako niti jedan od ova tri referenduma nije bio raspisan, vlada je u sva tri slučaja odustala od svojih namjera, što znači da su sve tri akcije ostvarile svoj cilj.

  Čitaj dalje
 • 23. 04. 2019.

  Održana Redovna sjednica Skupštine SBF-a

  SBF- krajem ožujka ove godine, održana je redovna sjednica Skupštine Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske. Dosadašnji predsjednik Petar Perković, svojim je radom opravdao povjerenje delegata te je ponovno izabran na tu funkciju.

  Čitaj dalje
 • 23. 04. 2019.

  Održano savjetovanje za sindikalne povjerenike SBF-a

  SBF- krajem ožujka ove godine, u organizaciji Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske održano je tradicionalno, proljetno savjetovanje za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća.

  Čitaj dalje
 • 21. 04. 2019.

  Sever: Slovenci su pitali, Švicarci su pitali, pa što ne bismo i mi

  21. 04. 2019.

  HRT - Raditi do 67. godine ili ne? Bilo je ključno pitanje emisije "Nedjeljom u dva" u kojoj je gostovao predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever. Sindikalci nisu za produljenje radnog vijeka, ali tko će uplaćivati u mirovinski sustav kada nas je svakim danom sve manje, a stanovništvo je sve starije, bila su neka od pitanja emisije.

  Čitaj dalje
 • 19. 04. 2019.

  Sever: Vlast se uplašila referenduma "67 je previše" pa koristi spinove

  AUTOR: N1 Hrvatska

  Gost Novog dana bio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever. Komentirao je najavljeno prikupljanje potpisa za referendum "67 je previše" i Nacionalni program reformi koji je Vlada jučer predstavila.

  Čitaj dalje
 • 19. 04. 2019.

  Sretan Uskrs!

  Svim članovima sindikata udruženih u Nezavisne hrvatske sindikate i njihovim obiteljima, kao i svim posjetiteljima naše stranice želimo sretan i blagoslovljen Uskrs uz obilje svakoga dobra!

  Čitaj dalje
 • 18. 04. 2019.

  Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

  Gabrijela Galić

  (FAKTOGRAF) Agencijski radnik, odnosno ustupljeni radnik, najčešće je star 25 do 34 godine, ima završenu gimnaziju, strukovnu ili umjetničku srednju školu, a ugovor o radu mahom potpisuje na period od tri mjeseca, pokazuje to prvo javno objavljeno Izvješće o agencijskom radu.

  Čitaj dalje
 • 17. 04. 2019.

  Potpisan prvi Kolektivni ugovor za RBA

  SBF - 15. travnja 2019. godine, potpisan je prvi Kolektivni ugovor Raiffeisen banke i Grupe.

  Čitaj dalje
 • 17. 04. 2019.

  Što je jeftinije - referendum ili mirovinska reforma?

  (HRT) Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je da bi sindikalni referendum protiv mirovinske reforme mogao državni proračun stajati 45 milijardi kuna do 2040., što je sindikalni čelnik Krešimir Sever ocijenio "nepristojnim spinom" kojim ministar pokušava uplašiti narod.

  Čitaj dalje
 • 17. 04. 2019.

  Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

  AUTOR: N1 Hrvatska

  Istraživanje Nezavisnih hrvatskih sindikata pokazalo je da su cijene ovogodišnjih uskršnjih košarica porasle od jedne do 100 kuna, za koliko je porasla bogatija košarica. Ona srednja je poskupjela za kunu, a skromna za 37 kuna. NHS je uočio da mnogi proizvodi za koje je snižen PDV nisu pojeftinili.

  Čitaj dalje
 • 17. 04. 2019.

  Potpisan prvi Kolektivni ugovor za Raiffeisen banku

  17.04.2019.

  Sindikat bankarskih i financijskih djelatnika - 15. travnja 2019. godine, potpisan je prvi Kolektivni ugovor Raiffeisen banke i Grupe.

  Ključne stavke po kojima se Kolektivni ugovor razlikuje od postojećeg Pravilnika o radu su....

  Čitaj dalje
 • 17. 04. 2019.

  ETUC Vladi RH: Osigurajte da se referendum provede bez ikakvih prepreka, prejudiciranja i utjecaja na rezultat

  (67jeprevise.hr) Europska konfederacija sindikata (ETUC) uputila je u utorak, 16. travnja 2019. predsjedniku Vlade RH i ministru rada i mirovinskoga sustava dopis u kojemu upozoravaju na neopravdanost provedene mirovinske reforme, osobito podizanja dobi za odlazak u mirovinu na 67 i snažnije penalizacije prijevremenog umirovljenja.

  Čitaj dalje
 • 16. 04. 2019.

  Pri kraju sindikalne pripreme za prikupljanje potpisa za referendum '67 je previše'

  MIROVINSKA REFORMA

  Posljednje pripreme za početak prikupljanja potpisa referendumske inicijative '67 je previše' za izmjene uvjeta odlaska u mirovinu su pri kraju i sve će biti spremno do početka prikupljanja 27. travnja, kazali su utorak na konferenciji za novinare čelnici tri sindikalne središnjice koje su pokrenule inicijativu

  (Tportal.hr) Sindikalci pozivaju građane da svojim potpisima, koji će se prikupljati između 27. travnja i 11. svibnja, podrže povratak dobi za odlazak u mirovinu na 65 godina, umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina, onemogućavanje podizanja dobi za stjecanje prava na starosnu mirovinu na 61 godinu, te produljenje prijelaznog razdoblja za izjednačavanje uvjeta za mirovinu žena i muškaraca.

  Čitaj dalje