Održano proljetno savjetovanje Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske

17.05.2024.

SBF- Sindikat bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske je početkom svibnja u Hotelu Pinija u Petrčanima organizirao svoje redovito proljetno Savjetovanje za sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i predstavnike radnika za zaštitu na radu. Savjetovanje pod radnim nazivom „Sindikalna abeceda“ temeljna je edukacija koja obuhvaća širi okvir u pogledu izvora radnog prava (od ugovora o radu, autonomnih akata poslodavaca, Zakona o radu do međunarodnih propisa i prava EU).

Isto tako, detaljno su predstavljena osnovna pitanja o načinu rada i djelovanja sindikata  počevši od pravne regulative, organizacijskih pitanja do načela rada i svakodnevnih aktivnosti i zadaća sindikalnih povjerenika.

Ovo Savjetovanje uspješno su pripremile i prezentirale Meri Uvodić pravna savjetnica u Hrvatskom elektrogospodarskom sindikatu i Željka Obradović, voditeljica Pravne službe SBF-a.

Zahvaljujemo na velikom interesu i iznimnom odazivu našim sindikalnim kolegama koji su kao i do sada sindikalno obrazovanje stavili visoko na listu svojih svakodnevnih prioriteta.

 

Izvijestio: Glavni ured

Foto: Glavni ured