Obavijest za članove sindikata koji koriste pogodnosti u HŽ prometu

07.10.2015.

SBF- Dana 1. listopada 2015. godine dobili smo putem e-maila obavijest od HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. o promjenama uvjeta prijevoza. Prema novim uvjetima, od 1. listopada mijenja se opseg popusta za pojedinačna putovanja temeljem iskaznice K-50, na način da se umjesto dotadašnjih 50% popusta,

primjenjuje popust od 40% od redovne prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih vrsta vlakova. Osim toga, navedeni popust od 40% za pojedinačne karte primjenjuje se samo na udaljenostima većim od 25 km.

 

Takva promjena nije u skladu s Ugovorom o prijevozu kojega je SBF potpisao za svoje članove i članove njihovih obitelji. Slijedom toga, tražili smo od HŽ-a poštivanje ugovora u cijelosti, no odgovor na takav zahtjev do danas nismo dobili.

 

Osim SBF-a i  naša sindikalna središnjica Nezavisni hrvatski sindikati (pismo predsjednika NHS-a Krešimira Severa u nastavku) pozvala je HŽ na poštivanje potpisanih ugovora.

 

U međuvremenu Nezavisni hrvatski sindikati su obaviješteni (ne i SBF) kako  korisnici koji su ovim promjenama oštećeni mogu na putničkoj blagajni gdje su kupili iskaznice K-50 zatražiti povrat novca. Novac će im biti vraćen za period za koji iskaznicu više neće koristiti.

 

Na žalost, nemamo drugih informacija, kao niti informaciju hoće li HŽ Putnički prijevoz d.o.o. ipak promijeniti svoju odluku, a koja je suprotna ugovorenim obvezama.