Prvi digitalni sastanak UniCredit Europskog radničkog vijeća (UEWC)

17.11.2020.

SBF - Dana 21. listopada 2020. održan je prvi digitalni sastanak UniCredit Europskog radničkog vijeća. Na sastanku su sudjelovali predstavnici radnika iz država u kojima poslije UniCredit, g. J.P. Mustier, predsjednik Uprave UniCredita i g. P. Cornetta, direktor Ljudskog kapitala Grupe.
Glavna tema sastanka je rad u promijenjenim uvjetima kao posljedicom COVID-19.

Predstavnici radnika su isticali da se bez obzira na trenutne okolnosti radnicima i zaštiti radnika UniCredite Grupe treba posvetiti povećanu pažnju kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Osim toga, prava radnika se nikako ne smiju smanjivati budući da radnici Grupe podnose najveći teret svih planova i promjena u Grupi (kako i u prošlosti tako i u novom planu Team 23).

 

Na sjednici su g. Mustier i g. Malvoti (predsjednik UEWC-a) potpisali su Zajedničku izjavu o radu na daljinu („remote working“) koju su obvezni primijeniti sva društva UniCredit Grupe.

Dodatno je g. Mustier u više navrata istaknuo važnost primjene u svakodnevnom radu Zajedničke izjave o ravnoteži poslovnog i privatnog života (potpisana u studenom 2017. godine). Zajedničku Izjava o ravnoteži poslovnog i privatnog života za Zagrebačku banku d.d. i društva članice Grupe u Hrvatskoj, a koju su obvezni potpisati Banka i SBF- Podružnica ZABA do danas nije potpisana unatoč obvezi o potpisu pojedinačnih Izjava za svaku državu u kojoj UniCredit posluje.

 Na sjednici su sudjelovali članovi UEWC-a g. T. Šafran i g. I. Samardžija.

 

Izvjestio: I. Samardžija