Informacija s prve sjednice UEWC-a (19. do 21. studenog 2012.godine)

05.12.2012.

Od 19. do 22. studenog 2012. godine u sjedištu UniCredit Group (UCG) u Milanu održana je druga sjednica UniCredit Europskog radničkog vijeća (UEWC) u 2012. godini i prvi dio treninga članova UEWC-a.

Održan je sastanak s članovima Uprave i drugim odgovornim UCG raspravljalo se o novim projektima unutar UCG te o financijskim rezultatima UCG za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2012.g.

 

Gosp. Frederico Ghizzoni, predsjednik Uprave UCG g. održao je prezentaciju o trenutnoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u Europi, daljnjem razvoju gospodarstva te položaju UCG.

 

U dijelu treninga obveznog prema Ugovoru o osnivanju UEWC-a gosp. Tiziano Treu, profesor Radnog prava iz Pravne škole, Katoličkog sveučilišta u Milanu održao je predavanje o suvremenim industrijskim odnosima i promjenama, gosp. Riccardo Salomone, profesor Radnog prava s Pravne škole Sveučilišta u Trentu održao je predavanje o pravima i obvezama članova europskog radničkog vijeća dok je gđa Christy Hofman, zamjenica generalnog tajnika iz UNI Global Union govorila je o razvoju partnerskog odnosa između kompanija i europskih radničkih vijeća.

 

U radu sjednice aktivno su sudjelovali i predstavnici radnika Zagrebačke banke d.d. Katarina Pižeta Morina i Igor Samardžija.